Viral laluan terlalu licin banyak kereta terbalik

Share
1504 Views
 
 

Added on Aug 4, 2017

Length: 02:27 | Comments: 0

Mohon Pihak Berkenaan bertanggungjawap dengan setiap projek yang dilaksanakan...Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia sila buat pemantauan dalam kes begini kontraktor terlibat sila buat kenyataan isu begini melibatkan nyawa manusia

SUSULAN KEMALANGAN KM4, JALAN TRUSAN-LAWAS

TINDAKAN TEGAS TERHADAP PIHAK TERBABIT.

Polis trafik akan mengambil tindakan tegas terhadap pihak terbabit dan pemilik lori yang gagal membersihkan sisa-sisa tanah bertaburan di atas jalan raya di Kilometer 4, Jalan Trusan-Lawas.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.15 pagi tadi, sembilan buah kenderaan dan motosikal terbabit kemalangan kendiri berhampiran kawasan selekoh di lokasi berkenaan.

Beberapa buah kenderaan termasuk sebuah pacuan empat roda dengan nombor pendaftaran negara jiran dan motosikal terpelosok ke dalam longkang dan tersadai di bahu jalan.

Sebuah lagi kenderaan pelbagai guna terbabas ke kawasan semak tidak jauh dari lokasi kemalangan.

Ketua Polis Daerah Lawas Deputi Superitenden Abang Zainal Abidin Abang Ahmad berkata polis trafik dan unit kenderaan peronda polis segera ke lokasi kejadian setelah dimaklumkan oleh orang awam mengenai kemalangan terbabit.

DSP Abang Zainal Abidin memberitahu punca kemalangan disebabkan keadaan jalan licin dan sisa-sisa tanah bertaburan di atas jalan raya akibat aktiviti lori memunggah tanah berdekatan lokasi kemalangan.

Jelasnya, sisa-sisa tanah bertaburan di atas jalan raya mengakibatkan keadaan permukaan jalan raya licin terutama apabila hari hujan.

DSP Abang Zainal Abidin menambah tindakan pihak terbabit yang tidak bertanggungjawab mengundang bahaya terhadap pengguna jalan raya lain dan mengakibatkan kekerapan kemalangan jalan raya berhampiran lokasi yang sama.

Bagaimana pun kemalangan pagi tidak melibatkan kehilangan nyawa dan kecederaan serius.

Kemalangan pagi tadi telah menyebabkan pergerakan trafik di lokasi kejadian bergerak perlahan.

Anggota trafik dan unit kenderaan peronda berjaya mengawal kesesakan dan memantau lalu lintas sehingga laluan selamat dan selesa untuk dilalui semula.#DL

Channels: Trending  

Tags: kemalangan 

SHOW MORE

Video Responses (0) Post Video Response

Be the first to post a video response!

Comments: